Cerita Kami


Permulaannya bermula dari sebuah keluhan dan rengekan.

Kami adalah gabungan Gen Z and Gen Y yang mendapati sukar untuk mencari kerja part time semasa kami masih pelajar. Selepas diambil bekerja, jadual kelas dan peperiksaan sentiasa kelihatan menghalang kami untuk mendapatkan wang saku tambahan yang diperlukan.

Pada masa sama, ibu bapa kami - Gen X, mengadu bahawa mereka bergelut mencari pekerja untuk perniagaan mereka. Kos pengambilan pekerja adalah terlalu tinggi. Akibatnya, banyak peluang perniagaan hilang apabila tiada pekerja yang dapat membantu.

Kami "dipaksa" bekerja untuk ibu bapa kami dengan gaji yang sangat rendah.

Oleh itu, daripada memulakan peperangan berbilang generasi dengan ahli yang rapat, kami menemui penyelesaian kepada masalah ini bersama-sama. Kami mengasaskan DoWork pada 2020 untuk menangani kekurangan kerja dari perspektif baharu dengan menggunakan teknologi inovatif terkini.

Visi


Membolehkan orang ramai bekerja secara fleksibel sambil dapat menikmati kehidupan mereka.

  • Mencipta semula cara perniagaan dalam mengupah pekerja untuk menyelesaikan tugas seperti yang tersedia sambil mengekalkan dan mengawal kos keseluruhan. 
  • Membantu rakyat Malaysia yang ingin bekerja tetapi tidak boleh komited secara tetap, membenarkan mereka bekerja pada bila-bila masa, di mana sahaja dan berapa banyak yang mereka mahukan untuk bekerja.

Budaya


Tujuan

Kami mempercayai bahawa kerja seharusnya bermakna dan boleh membawa nilai kepada masyarakat yang kami berkhidmat. Dalam semua yang kami lakukan, daripada pembangunan produk kepada pemasaran dan operasi adalah untuk memenuhi satu tujuan – menawarkan individu kebebasan untuk bekerja tanpa mengorbankan masa bersama orang tersayang.

Semangat

"Jika anda melakukan apa yang anda suka, anda tidak akan bekerja sehari dalam hidup anda. – Marc Anthony."

Satu-satunya cara untuk melakukan kerja yang hebat adalah dengan menyukai apa yang anda lakukan. Dan satu-satunya cara untuk menyukai apa yang anda lakukan ialah apabila anda tahu kerja anda mempunyai tujuan yang hebat. Semangat ialah apabila anda bekerja pada sesuatu yang jauh lebih menguntungkan untuk anda dan anda tinggalkan rasa kepuasan kepada pelanggan anda kerana mengetahui bahawa kerja itu amat bermakna.

Kerendahan hati

Dalam DoWork, kami percaya pada kesaksamaan. Idea dan kerja setiap orang adalah sama penting dan dihargai. Daripada bekerja kerana bos, kami bekerjasama antara satu sama lain untuk mencapai impian dan visi syarikat kami. Walaupun bermotivasi tinggi untuk memenuhi keperluan pasaran, kami berjanji untuk terus merendah diri dan terus berkhidmat kepada masyarakat selagi mampu.